Asiakkaat ja kirjastoammattilaiset muuttuvassa kirjastossa

Palvelumuotoilua_oululaisittain_10112015Järjestämme 10.11.2015 koulutuksen aiheesta Asiakkaan tarpeet ja kirjastoammattilaisen rooli muuttuvissa kirjastotiloissa. Koulutuksen tapahtumapaikka on Jyväskylän kaupunginkirjaston Pieni luentosali.

Kari Lämsän esityksen löydät täältä.

Maija Sarasteen esitys täällä.

Ilmoittaudu koulutukseen alla olevan linkin kautta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella.

Lomakkeeseen pääsee tästä.

Anna palautetta koulutuksesta! Koulutuksen palautelomake on auki. Anna palautetta ja auta meitä parantamaan koulutustarjontaamme!

Palautelomakkeeseen pääsee tästä.

Aamupäivän koulutukseen on mahdollista osallistua etäyhteydellä.

OHJELMA

9.00 Kahvi

9.15 Aamun avaus

9.30 “Mitä sää täällä teet?”: Asiakaspuheenvuorot

10.00 Palvelumuotoilusta asiakaspalvelun uusiin tuuliin: Kirjastotoimen apulaisjohtaja Maija Saraste, Oulun kaupunginkirjasto.
Maija Saraste toimii kirjastotoimen apulaisjohtajana Oulun kaupunginkirjastossa. Hän vastaa kirjaston järjestelmäasioista. Ajankohtaisena hankkeena on siirtyminen avoimen lähdekoodin kirjastojärjestelmään Kohaan vuoden vaihteessa. Maija Sarasten tehtäviin kuuluvat myös automaattien ja omatoimikirjastojen kilpailutus ja hankinta sekä muiden it-asioiden kehittäminen kirjastossa. Hän on vetänyt monia kehittämishankkeita, mm. Palvelumuotoilun polulla -hanketta. Tapahtumatiimin puheenjohtajana hän suunnittelee ja koordinoi kirjaston laajaa tapahtumatuotantoa.

11.00 Tauko

11.11 Tietopalvelusta personal traineriksi: osastonjohtaja Kari Lämsä / Kirjasto 10, Helsingin kaupunginkirjasto.
Osastonjohtaja Kari Lämsä vastaa Helsingin Kirjasto 10:n toiminnasta. Kirjasto 10 on ketterä kirjastopalveluiden kehittäjä, jonka yhteydessä toimii myös aivan uusia toimintamuotoja Keskustakirjastoa varten testaava Kaupunkiverstas.

12.00 Lounas (omakustanteinen)

13.15 ”Mitä mää täällä teen?” Työpajat: Seija Kiiskilä, Futures Garden.
Futures Garden on tulevaisuustyön ja -ajattelun kehittämiskumppani, joka haluaa vahvistaa ennakoivan työotteen kehittymistä alueilla ja organisaatioissa. Yrittäjänä toimii FM Seija Kiiskilä, jolla on liki 15 vuoden kokemus aluekehittämisen prosesseista, joiden tavoitteena on ollut osaamisen vahvistaminen ja tulevaisuustyön kehittäminen. Tässä laajassa verkostoyhteistyössä hän on toiminut prosessien kehittäjänä, koordinattorina, seminaarien ja työpajojen tuottajana, fasilitaattorina sekä verkostovalmentajana.

Kahvi työpajojen lomassa.

15.30 Loppusanat ja yhteenveto